Kerti Szalonnasütő Garnitúrák - Budapesti átvétel

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Alföldi Betyárgulyás 

Hozzávalók                                                                                            

  • 10 dkg füstölt szalonna   
  • 5 dkg füstölt kolbász
  • 25 dkg marha hús
  • 25 dkg sertés velő
  • 15 dkg gomba
  • 5 db burgonya
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 3-4 szál lestyán
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál liszt
  • 10 dkg házi csipetke
  • 1 evőkanál zsír

A bográcsban kicsit megolvasztjuk a zsírt és kisütjük benne a kis kockákra vágott szalonnát. Kiszedjük,majd a zsírba tesszük az apróra szelt vöröshagymát.Közepes lángon,kicsit pirítjuk,majd meghintjük a pirospaprikával,amit elkeverünk. Hozzáadjuk a húst,amit szintén elkeverünk és rögtön felenegedjük annyi vízzel,ami éppen ellepi.Hozzáadjuk a só felét, a borsot és a szalonna bőrkét. Fél órát főzzük lefedve, közepes lángon. Ekkor hozzáadjuk a felkockázott fehérrépát és tovább főzzük. Húsz perc után a lestyán ágakat, a karikára vágott kolbászt és felaprított sárgarépát is beletesszük. Ha kell, felengedjük vízzel. Közepes lángon, fedő alatt majdnem puhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a megtisztított sertés velőt,és a maradék sót. Kevés főzés után a felaprított gombát is hozzá keverjük. Majd a a felkockázott burgonyát és a csipetkét is. Puhára főzzük.
Összesen két és fél óra főzés után a tejfölt kikeverjük a liszttel és hozzáadjuk a gulyásunkhoz, amivel besűrítjük. Összeforraljuk és tálalhatunk.
Jó étvágyat kívánunk!

Hentestokány hentestokány

Hozzávalók

  • 2 kg sertéslapocka
  • 50 dkg húsos füstölt szalonna
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg savanyú uborka
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál só
  • 1 teáskanál őrölt fehérbors
  • 3 dl rozé bor

Megpucoljuk és felaprítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát.
A szalonnát felkockázzuk.
A paradicsomot kis kockákra vágjuk.
Az uborkát szeleteljük.
A húst tokányra, azaz hosszúkás csíkokra vágjuk,( kb 1-2 cm széles 4-5 cm hosszú )
Bográcsban kiolvasztjuk a zsírt, ezen a hagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a szalonnát,amit kicsit megpirítunk.
Belekeverjük a paradicsomot és beleöntjük a bort.
Pár perc után hozzáadjuk a húst és kevergetve fehéredésig sütjük
Ezután folyamatosan főzzük, pótolva a folyadékot vízzel és borral.
Hozzákeverjük a só felét és a fehérborsot.
Ha már kétszer elfőztük a levét, hozzáadjuk a fokhagymát és a paradicsompürét.
Másfél óra főzés után, beletesszük az uborkát és összeforraljuk.
Nokedlivel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk.

Sárkánytojás lecsó sárkánylecsó

Hozzávalók

  • 2 kg paprika
  • 0,5 kg paradicsom
  • 3 db vöröshagyma
  • 30 dkg füstölt kolbász
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2-3 db csípős paprika
  • 30 dkg zöldborsó
  • 30 dkg gomba
  • 6 db tojás
  • 1 evőkanál só
  • 1 teáskanál őrölt majoranna
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 evőkanál zsír

A felkockázott szalonnát lepirítjuk a zsíron. Rátesszük a felaprított hagymát, majd a cikkekre vágott paradicsomot. Összesütjük,majd beletesszük a felkockázott paprikát.Hozzáadjuk a só felét és a fűszereket. Közepes lángon, többször megkeverve majdnem puhára sütjük.Ekkor hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt. Ezt is főzzük. Majd a gombával és borsóval készre főzzük. A legvégén beleteszük az előre megfőzött tojásokat.

Bajai halászlé halászlé

Hozzávalók:

  • 1 kg ponty
  • 15 dkg hagyma
  • 2-3 pek piros házipaprika
  • 2 dkg só
  • 10 dkg paradicsom
  • 5 dkg zöldpaprika (esetleg ennek megfelelő mennyiségű lecsó)
  • 2-3 cseresznyepaprika
  • 4 adag gyufatészta 

A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, és sűrűn beirdalom, késpengével lepattintom a keserűfogát. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor kiforrta a habját, beleteszem a sót és a paprikát, a paradicsomot és a zöldpaprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Erős tűzön egyórai forrást követően kifőtt és leöblített gyufatésztára tálalom a levet, majd ezt követően a halszeleteket fogyasztjuk el.

Chilis bab 

Hozzávalók

  • 2 fej vöröshagyma
  • 60 dkg sovány darált marhahús
  • 1 konzerv vörösbab (400g)
  • 1 konzerv kukorica
  • 3 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 kaliforniai paprika apró kockákra vágva
  • 1 dl vörösbor (elhagyható)
  • 2 tk őrölt pirospaprika
  • 300 g sűrített paradicsom
  • 1 tk római kömény
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 szárított chili összemorzsolva
  • só, bors ízlés szerint
  • 4-5    ek olaj
  • 1,5 dl víz

A vöröshagymát pucold meg,aprítsd fel majd olajon dinszteld.Add hozzá a zúzott fokhagymát,szárított,összemorzsolt chilit.Vedd le a tűzről öntsd bele az örőlt pirospaprikát,keverd el alaposan,majd a tűzre visszatéve öntsd fel kevés vízzel.Keverd el benne a kaliforniai paprikát és a darált húst,pirítsd amíg kifehéredik.Öntsd fel paradicsomszósszal és borral majd fűszerezd.Tedd bele babot,kukoricát,alaposan forgasd össze a hússal és főzd amíg megpuhulnak.

bogrács bográcsolás bográcsgulyás bográcsétel babgulyás bográcspörkölt 

 

SZUPER AKCIÓ!!

Keter Georgia Kerekített karfás garnitúra

97.990ft helyett MOST 77.490ft részletek>>